Veilig op weg? Denk dan zeker aan uw banden en zorg ervoor dat u met de juiste banden in het juiste seizoen rijdt!

Winterbanden hebben een aangepast profiel met kleine inkepingen en ook de samenstelling van het rubber is volledig gericht op koudere temperaturen. Hierdoor heeft uw band optimale grip bij temperaturen onder 7°C, heeft u een kortere remweg én wegligging in de bochten. Daarbovenop heeft u bij nat weer met winterbanden minder kans op aquaplanning door effectieve waterafvoer.
Alle temperaturen tussen 7 & 12°C zijn neutraal, dit wil zeggen dat zowel een zomer- als een winterband geschikt is om mee rond te rijden.

Wanneer kan ik best mijn banden laten wisselen?

Aangeraden wordt om van oktober tot april met winterbanden te rijden, dit zijn de koudste maanden van het jaar en temperaturen stijgen vaak niet boven de 7°C, ideale condities dus voor uw winterbanden.
Maak echter wel tijdig uw afspraak voor uw winter-zomer wissel, vanaf september en maart beginnen de drukke pieken voor de afspraken en kunnen er langere wachttijden voor een afspraak zijn. Gaat u op ski/-wintervakantie? Denk dan zeker tijdig aan uw banden, zodat u niet het risico loopt om niet tijdig uw afspraak te kunnen vastleggen voor het plaatsen van uw winterbanden.

Waar moet ik met mijn extra bandenset naartoe?

Bij Banden Bruneel bieden wij u de service van bandenopslag. Zo hoeft u zich zelf geen zorgen te maken over plaats en ruimte te voorzien voor uw extra bandenset.

Mag ik in de zomermaanden met winterbanden rijden?

Sinds de nieuwe wetgeving omtrent banden, mag u met winterbanden rijden in de zomermaanden indien de snelheidsindex van uw band correspondeert met de maximale snelheid van uw wagen. Maar aangezien een winterband gemaakt is van zachtere rubber, zal deze veel sneller verslijten bij hogere temperaturen en vermindert de levensduur van uw band aanzienlijk.